Tessa Proper

Advocaat

Schipper en Lof advocaten in Alkmaar
Schipper en lof advocaten in Alkmaar
Schipper en Lof advocaten in Alkmaar

Sinds 2005 ben ik als advocaat werkzaam. In mijn eerste jaren mocht ik direct veel proceservaring opdoen door te werken in de algemene procespraktijk (litigation) van een middelgroot advocatenkantoor te Amsterdam. Gaandeweg ben ik mij steeds meer gaan toeleggen op het erfrecht. Een voor mij uitdagende en interessante “tak van sport”, mede omdat meerdere rechtsgebieden in het erfrecht samen komen en het erfrecht – nog altijd – volop in beweging is.

Ik mag mijzelf inmiddels al enkele jaren “specialist erfrecht” noemen en ben lid van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN). Ik ben er trots op dat ik samen met Mathieu Schipper de erfrechtpraktijk van ons kantoor mag bestieren. Naast het inhoudelijk behandelen van de dossiers trachten wij gezamenlijk ook de kennis van en over het erfrecht naar een hoger niveau te tillen, onder meer door het voorbereiden en geven van cursussen.

Advocaat te mogen en kunnen zijn ervaar ik als een voorrecht, en ik vind het mooi als mensen – soms na een al jarenlange discussie of strijd – alsnog een oplossing weten te bereiken. Ik streef er naar te adviseren over de juridische mogelijkheden die het (erf)recht biedt, zonder daarbij het menselijke en emotionele aspect uit het oog te verliezen. Een procedure dient wat mij betreft geen doel op zich te zijn.

Naast de advocatuur is muziek luisteren en maken mijn grote passie. In mijn tienerjaren was ik leadzangeres van een Haarlemse soulband en tegenwoordig pak ik graag mijn saxofoon.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heb ik het volgende rechtsgebied geregistreerd:
– Erfrecht
Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten op dit rechtsgebied te behalen.

Specialisatie-opleiding
Leergang Erfrecht, Academie voor de Rechtspraktijk (2015)
Specialisatie Estate Planning, Licent Academy (2018)

Nevenfunctie
Voorzitter Commissie van Toezicht PI Heerhugowaard
Alleensprekende beklagrechter/lid, althans voorzitter, Beklagcommissie PI Heerhugowaard, ZuyderBos/Amerswiel
Lid Commissie van Toezicht PI Heerhugowaard, ZuyderBos/Amerswiel

Tessa Proper
vean logo