Specialisten in arbeidsrecht en erfrecht

Schipper en Lof Advocaten

Tessa Proper

"Tessa heeft mijn zaak zeer professioneel opgepakt maar ook het contact met haar heb ik als zeer fijn ervaren. Ze heeft mij heel snel geholpen in een hele nare spoedeisende zaak. Zegt wat ze gaat doen en doet wat ze zegt! En ze was heel erg betrokken. Wat een topadvocaat!"

Tessa Proper is sinds 2005 werkzaam als advocaat. In haar eerste jaren heeft zij veel proceservaring opgedaan door te werken in de sectie algemene procespraktijk (litigation) van een middelgroot advocatenkantoor te Amsterdam. Zij kreeg daar de mogelijkheid zich toe te leggen en te specialiseren op het gebied van het erfrecht, waarop haar praktijk inmiddels al jaren lang is gericht. Sinds 2017 is zij werkzaam binnen ons team. Het erfrecht is voor haar een uitdagende en interessante "tak van sport", omdat meerdere rechtsgebieden in het erfrecht samen komen en het erfrecht - nog altijd - volop in beweging is. 

Advocaat mogen en kunnen zijn, ervaart Tessa als een voorrecht. Zij is te omschrijven als gedreven, betrokken en nauwkeurig. Zij helpt graag mensen en vindt het mooi als het hen lukt om - soms na een al jarenlange discussie of strijd - alsnog gezamenlijk tot een oplossing te  komen. Zij streeft er naar te adviseren over de juridische mogelijkheden die het (erf)recht biedt, zonder daarbij het menselijke of emotionele aspect uit het oog te verliezen. 

Buiten het inhoudelijk behandelen van dossiers geeft Tessa samen met Mathieu Schipper cursussen op het gebied van erfrecht aan onder meer advocaten, notarissen en rechtsbijstand juristen. Tessa treedt daarnaast op in de functie van beklagrechter en is voorzitter van de Commissie van Toezicht bij de PI Heerhugowaard.

Naast haar werk als advocaat, is muziek luisteren en maken haar grote passie. In haar tienerjaren was zij leadzangeres van een Haarlemse Soulband. Tegenwoordig pakt zij graag haar saxofoon. 

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heb ik het volgende rechtsgebied geregistreerd:
– Erfrecht

Deze registratie verplicht de advocaten elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten op dit rechtsgebied te behalen.

Specialisatie-opleidingen

 • Verdieping erfrecht, AVDR (2022)
 • Opleiding tot MfN Mediator, Result Mediation (2021)
 • Specialisatieopleiding Vereffening Nalatenschappen, FEIN (2020)
 • Leergang Executele en Vereffening, NOXEX (2019)
 • Specialisatieopleiding Estate Planning, SDU Licent Academy (2018)
 • Leergang specialisatie Erfrecht voor Advocaten, AVDR (2015)

Nevenfuncties

 • Docent Erfrecht (SDU)
 • Beklagrechter(alleensprekend) en voorzitter van de Beklagcommissie bij PI Heerhugowaard
 • Voorzitter Commissie van Toezicht PI Heerhugowaard

Lidmaatschappen

 • Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN)
 • Nederlandse Organisatie Voor Executeurs (NOVEX)
Wilt u bijstand van Tessa Proper?
Wenst u juridische bijstand van Tessa Proper?